Agnieszka Banasiak

O MNIE

Agnieszka Banasiak – zwyczajny człowiek, nauczycielka biologii z zawodu. Ćwiczę jogę, medytuję, tańczę tango argentyńskie, maluje, piszę o codzienności i emocjach, wydaję różne dźwięki, robię jedzenie ludziom, odkrywam świadomość w różnych technikach, dzielę się metodą The Work of Byron Katie.

W lipcu minie 3 rok mojego surowego jedzenia, oczyszczania głodówkami na sokach i suchych postach. Służy mi ten sposób odżywiania, pozwala na całkowitą zmianę odczuwania świata. Wszystko się zmienia wewnątrz mnie i na zewnątrz.

W beznadziejnej z medycznego punktu widzenia sytuacji, zgodziłam się na wypalenie jodem radioaktywnym tarczycy, buzującej ogromną nadczynnością. W nocy przed zabiegiem rozpoczęłam swoją pierwszą 42-dniową głodówkę, która zmieniła moje decyzje oraz biologiczne poglądy na metabolizm.

Doceniłam potęgę życia, która drzemie w ciele, czekając na możliwość ekspresji poza utartymi schematami. I wprowadziła w nowy, nieznany świat, w którym natychmiast pojawiło się zaufanie życiu czyli temu, co się dla mnie działo i temu, co się ze mną działo. Doświadczyłam również procesu bretariańskiego czyli całkowitego niejedzenia i niepicia.

CO NA FESTIWALU?

Opowiem z radością o własnym doświadczeniu samoleczenia, wprowadzania głodówek do stylu życia i zakorzenianiu się w świadomości tego, kim naprawdę jesteśmy. Jak stać się wibracją i energią? Zauważyć, że jedzenie i myślenie są tym samym. Surowa dieta to dla mnie możliwość spotkania ze sobą, czyli ukochania tego piękna, którego nie zauważamy, choć wydarza się w tysiącach bodźców i aktywności życiowych.

Zakwestionowane myśli ujawniają przywiązanie do jedzenia, emocji, opinii, wyuczonych strategii. Zauważone blokady w metabolizmie, przepływie energii, napięciu mięśni, słabnięciu narządów, kłopotach z psychiką są początkiem cudownej podróży w głąb siebie. Nurkujemy do miłości. Jeśli zaczynamy małymi krokami potężne zmiany w odżywianiu to oczyszczanie jelit, uwodnienie komórek, regeneracja ciała prędzej czy później pozwoli nam spotkać się z wielowymiarowością istnienia: z emocjami, z własnymi strategiami na życie, z niespełnionymi oczekiwaniami, z brakiem odpoczynku, z oddechem. Jednym z nas zdarza się to na początku przygody z sokowaniem i surowym jedzeniem, innym przydarza się to znacznie później. W moim przypadku zmiana sposobu myślenia umożliwiła to cudowne, surowe odżywianie.

ZNAJDZIESZ MNIE TUTAJ

Prywatny profil, gdzie Agnieszka Róża dzieli się swoimi inspiracjami

Odżywcze Refleksje

Szkoła Mistrzostwa Życia

KUP BILET

GOTOWI NA WSPÓLNE ŚWIĘTOWANIE ŻYCIA?

SPOTKAJMY SIĘ NA OWOCOWYM FESTIWALU!